This colorful and summer cabbage
salad is the perfect companion to barbecued ribs, burgers on the grill and
fried chicken!
Ingredients (for 8 people)
1/2
head Savoy or Dutch white cabbage, shredded
2
cups water
1
Tbs. salt
2
medium carrots, shredded (about 1 cup)
7
scallions, finely chopped (about 2/3 cup)
3
Tbs. apple-cider vinegar
2
Tbs. sugar
3 or
4 Tbs. of mayonnaise
Salt
and freshly ground pepper to taste
Cooking
Instructions
In
a medium bowl, soak the cabbage in the water and salt for half an hour. Drain
the cabbage, rinse it, and drain any excess water. Mix the cabbage with the
remaining ingredients and refrigerate for 1 to 2 hours to allow the flavors to
meld. Let stand at room
temperature for 15 minutes before serving.
Insalata di cavolo cappuccio
Questa insalata non è solo colorata ed estiva, ma è anche il
perfetto accompagnamento alle costine al barbecue, hamburger e pollo fritto!
Ingredienti (per 8 persone)
mezzo cespo di cavolo bianco
2 tazze di acqua
2 carote medie tagliate a julienne
7 scalogni finemente tritati
3 cucchiai di aceto
2 cucchiai di zucchero
3 o 4 cucchiai di maionese
sale e pepe e piacere
Preparazione
In una ciotola mettere ammollo il cavolo per mezz’ora.
Asciugarlo ed eliminare l’eccesso di acqua, aggiungere i restanti ingredienti e
mettere in frigo per 1 o 2 ore per fare in modo che i sapori si mescolino. Lasciare
a temperatura ambiente per 15 minuti prima di servire.
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